Behandling

Fokus i behandlingen

At arbejde hen imod at slippe dine overspisninger og at du stabiliserer dit forhold til mad og vægt, og øger din kropsaccept. Først vil fokus være på at strukturere dit spisemønster, og derved opnå vægtstabilitet. Dernæst vil fokus være på at undersøge sammenhængen mellem spiseforstyrrelsessymptomer og dit følelsesliv.

Der er ikke fokus på kure og vægttab, men på at forstå, hvorfor din spisning er blevet som den er. Behandlingen vil foregå i gruppe, idet én måde at bryde med spiseforstyrrelsen, også er at bryde med ensomheden omkring dit spisemønster.

Behandlingstilgang

​Vores behandling læner sig op ad den tilgang man anvender indenfor psykiatrisk behandling af BED. Det er en forskningsmæssig efterprøvet metode, som har påvist god effekt. Det har for os en stor betydning at der er forskningsmæssig belæg for vores behandlingsmetode, da mange ofte har været igennem flere behandlingsforsøg uden længerevarende effekt. Vi lægger vægt på at skabe en tillidsfuld og omsorgsfuld atmosfære i behandlingen, hvor den enkelte kan føle sig tryg ved at udfordre sine psykologiske problemstillinger.

I behandlingen anvendes både kognitive, adfærdsterapeutiske og psykodynamiske principper.